dinsdag 9 september 2008

Bejing of Peking

1 September. De kindertjes terug naar school en wij komen aan in Peking, "the place to be" want de Olympische kermis draait hier volop. De tijden van bevrozen tenen en neuzen ligt voorgoed achter ons, zweten zullen we doen.
We vinden een hostel in een hutongwijk, een van die typische chinese steegjes waar iedereen op straat wast, plast en leeft.

Na een eerste avondwandeling naar de Verboden Stad weten we het al, Peking is een abolute aanrader.

Tijdens onze bezoekjes de volgende dagen aan o.a. De Verboden Stad, het zomerpaleis, de Lamahtempel en de tempel of Heavenly Peace is een ding duidelijk: iets snel bezoeken is onmogelijk, alles is zo groot en zo uitgestrekt dat je je tijd moet nemen als je iets bezoekt. Om Peking echt te leren kennen heb je weken nodig. We beperken ons dus tot de highlights.
In contrast met de serene sfeer van de laatste rustplaats van Lenin is Mao's Mausoleum en soort van pretpark. Aan de horde Chinese bezoekers te zien is hij nog steeds "alive and kicking".

Onze absolute nummer 1 is de Chinese muur. In het engels noemen ze hem de "Great Wall", en GREAT HE IS! We wagen ons aan een wandeling, maar de hitte is verschoeiend en de muur is stijl, heel stijl (op sommige plaatsen tot 80%). Nu weten we waarom je in China pas een "Weal Helo" bent wanneer je de muur hebt beklommen. We hadden voor een minder toeristisch deel gekozen en dus hadden we de muur praktisch voor ons alleen, wat wel hielp om David's opdracht tot een goed einde te brengen (foto bij David te verkrijgen).
De afdaling is een soort bobslee waar je de rem zelf kan en MOET bedienen en na een adrenalinetochtje met enkele keren net-niet-uit-de-bocht komen we beneden aan.

Aan onze timing moeten we nog werken: de dag dat we het Olympisch stadion wilden bezoeken was het de openingsceremonie van de Paralympische Spelen en kwamen we er dus niet in de buurt.
De beste manier om Peking te ontdekken is per fiets. We passen onze rijstijl aan, dwz offensief rijden is de boodschap. Ondanks dat de aloude bekende zadelpijn terug komt op de kramikkelige fietsen, is en blijft het het vervoersmiddel bij uitstek om op marktjes en dergelijke te geraken, waar we de locale cuisine uitproberen (Het moet gezegd: Bert heeft de grootste appetijt, of durf, van ons beide)




7 opmerkingen:

Anke zei

Amaai da ziet er precies lekker uit!!!
fijn om weer eens iets te lezen!!
Dikke kussen,
Anke

Kimsie zei

En waren de insecten nu lekker??? Het zeepaardje geproefd?
bon, op foto zag het er niet uit, maar het kan maar gesmaakt hebben :-)
blijf maar genieten van jullie avonturen en elkaar!
dikke zoen

ellen zei

Dag meterke en nonkel Bert,

Mmmmmmmmm dat ziet er daar wel lekker uit! Moet ik ook eens proberen. Fijn dat jullie je amuseren. GENIETEN!!! en af en toe aan mij denken mag.
Mama zal deze week eens een foto van mij sturen zodat je mij nog herkent als je terug bent.

veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel kusjes
je Corneeltje

Nathalie zei

queridos amigos los extrañomos mucho. me algero mucho q lo esten pasando tan bien. hoy hemos hecho el brunch en casa y nada es igual sin ustedes nos hacen falta. pero somos felices de q ustedes conoscan otras culturas y otros costumbres. Luego nos volveremos a encontrar y nos contaran sus experiencias vividas.

Muchos besos,
Nathalie y Fernando

Unknown zei

Hey loverboy & girl... Het doet me altijd plezier om die gelukkige gezichten van jullie te zien in een mondiale omgeving... Doet me verlangen naar al dat moois dat er is... Thx for sharing! Bertje, miss you man. grtz duin

Nonkel Bart zei

Dag Bert en Goele,

dat ziet er dus prachtig uit!
Doe zo voort.
Bedankt ook voor het berichtje aan de LUMINOSA-dames! hun beklimming was wel niet op trappen, maar 't was een prachtige ervaring!
Wij volgen hier met veel ooh's en aah's jullie belevenissen.

Veel groetjes,
Bart, Anne, Jorinde en Siemen

geert zei

Hallo Bert en Goele.
Als ik dit allemaal lees ben ik echt jaloers.Het ziet er allemaal prachtig uit.Sorry dat ik zo laat reageer maar mijn computer is drie maanden buiten strijd geweest.
Geniet er van.
Groetjes en kusjes van
Geert en familie.