donderdag 25 september 2008

Hong Kong, een beetje Europa in China

Onze laatste dag in Yuangshou doen we het rustig aan, want na 4 dagen lege maag heeft Bert nog niet veel energie. Bij 35 graden valt er ook niet veel anders te doen dan drijven op het water... We zoeken ergens 2 grote binnenbanden, wandelen een stuk stroomopwaarts, en drijven enkele uurtjes gewoon met de stoming mee door het prachtige landschap, slippers en proviant aan een koortje gebonden. De eenvoud zelve, maar Oh Zo Zalig!

's Avonds trekken we naar Hong Kong, en leren we het fenomeen "Chinese slaapbus" kennen. Kleine bedjes tegen elkaar gepropt, gemaakt op Chinezenmaat. De gordels en rails zijn geen overbodige luxe voor 9 u lang hobbelen en bobbelen over onverharde weggetjes.

Lekker uitgeslapen (NOT) komen we aan in Hong Kong, shoppers paradise!!! Maar shoppen staat niet hoog op onze agenda, zeker niet als de prijzen de Europese prijzen kloppen. Hong Kong is gewoon peperduur, vooral wat betreft accommodatie. We vinden dus onderdak in een marginaal flatgebouw in een mini-kamertje zonder ramen waar het vocht van de muren druipt. Maar reizen is soms een beetje afzien dus nemen we het zoals het komt.

Toch blijft Hong Kong teleurstellen, we vinden er eigenlijk niks aan. Het avondlijke licht-en muziekspectakel aan de skyline is wel mooi, het treintje naar Victoria Peak heeft iets nostalgisch en het straatje waar ze duizende soorten goudvissen in plastic "kermis"-zakjes verkopen is ook apart maar voor een grootstad ontbreekt er toch iets. Hong Kong is Chinees maar de vele jaren onder het Britse Imperium heeft de chinezen te europees gemaakt, jammer! Het visum voor Vietnam vragen we dus aan met de spoedprocedure en de volgende dag laten we Hong Kong achter ons.





En het geluk staat aan onze zijde, want Bert doet "ne Nathalie" (die laat ook overal haar paspoort achter en vindt dat ook altijd op miraculeuze manier terug), en ondanks dat we totaal niks van transport geboekt hadden belanden we weeral op een slaapbus, maar deze keer de luxe uitvoering met brede en zachte bedden en de "hobbel de bobbel" weggetjes maken plaats voor een echte autosnelweg, de beste slaap sinds een week!

Op naar Vietnam! Blij dat Hong Kong achter ons ligt, maar jammer dat we China achter ons moeten laten...

5 opmerkingen:

Anke zei

hey schatties!
op naar het volgende land weeral... is het maar een idee of gaat de tijd echt snel vooruit? ondertussen zijn jullie bijna 2 maanden van huis en worden jullie hier erg gemist! Ik kijk altijd vol spanning uit naar nieuwe episoden... oh, ik heb net een poesje aangeschaft, Loewie genaamd, ik zal binnenkort eens een aantal fototjes doorsturen, als ik hem uit zijn safe haven onder mijn bed uit krijg :-)
Dikke kus!
Anke

Pernette Versteeg zei

Met onze voorbereidingen voor slechts 3 maanden (pff :) vroeg ik me af hoe Bert z'n insuline-pen, prikapparaat (voor glucose meting) enzo waterdicht/droog mee heeft genomen in de autoband. Hebben jullie een klein Ortlieb tasje ook aan de band gebonden ??

groetjes,
Pernette

Bert en Goele zei

Dag Pernette,

Je kan ons altijd mailen op goele_baert@hotmail.com voor vragen ivm diabetes... We hadden inderdaad een klein waterdicht zakje maar geen Ortlieb, eerder iets goedkoper uit de outdoor shop. Je hebt ze in alle maten (met een geel velcro randje vanboven) en zijn dus perfect waterdicht. Ook flesje sprite aan het koordje gebonden, fijne constructie :)

De frio zakjes doen het goed maar wegen wel heel veel en nemen veel plaats in de bagage in. Mail maar als je nog vragen hebt.

Groetjes

Nathalie zei

ik heb nog een extra hint gestuurd via de smoelboek... als ge't nu niet weet, dan zijt ge alletwee zo blond gelijk barbie!!!

jammer van HKG, want ik vond dat geweldig! ben er 3 dagen gebleven, maar wilde graag langer blijven, prijzen hebben me er idd ook wel weggejaagd... en de schrik van een mogelijke brand ... die gebouwen zijn idd degoutant!!!
maar wel heerlijk (?) dat je kan douchen terwijl je een drolletje draait niet???

vertrek naar croatia, maar daarna volgt het volgende hoofdstuk van ge weet wel welk verhaal!

zoenen

Anke zei

huhu! Ik wil een vervolg :-)
Heb jullie kaartje uit China gisteren aangekregen!
Dikke Merci!!!
Teller staat op 2 koeien :-)
Oh: Jurgen en Annelies geven vrijdag 12 december een feest voor hun jubileum (ze zijn al 5 jaar getrouwd). Maak tegen dan een leuke foto (liefs in hoffeestkleding à la louis XIV) en dan nemen we die mee voor hen... dan zijn jullie er toch een beetje bij!!!

Dikke kus!
Anke